2011. október 17., hétfő

I. Nagykanizsa Tortafesztivál

Kedves Olvasó!
Nagykanizsán 2012. November 12-én TORTAFESZTIVÁLT szervezünk!
Ha már ezt a blogot létrehoztam,úgy gondolom megér egy két bejegyzést. Átadom a helyet a tortafesztivál szervezésének. 
A verseny létrejöttének oka,az én tortamániám. Régóta mászkálok az internet hálójában és csodálkozva nézem azokat a háziasszonyokat,dolgozó nőket,akik gyerek,férj,munka,háztartás mellett még igenis nekiállnak a macerás tortáknak,sütiknek,hogy a családnak örömet okozzanak. Blogot írnak,fórumoznak,hogy minél több információhoz jussanak és fejlesszék magukat.:-) 
Aki magára ismert (nők & férfiak is persze :-) ) vagy aki csak egyszerűen szeret sütni! 
Jelentkezzetek és mutassátok meg,mit tudtok!!!:-)

Először is közzé teszem a Tata Farsang Kupán készített tavalyi és idei képeket. Ötletnek versenymunkához,díszítéshez kezdőknek. Lesz akinek ez az első versenye,nekik szeretnék segíteni legfőképpen!

Első pont: Mit készítsek? Én mindenképpen olyan munkát szeretek versenyre vinni,ami hozzám közel áll és tényleg a készítés alatt és élvezem. Igaz,eléggé makacs vagyok,ha valami nem szimpi,nem tudnak rávenni,hogy azzal induljak. Ezért nem állok neki karamellezni. Meghagyom a profiknak:-) 
Második pont: Miből? Erre jó az internet! Kicsit érdemes körülnézni,mi az aktuális trend. Mondok egy példát. Évekkel ezelőtt nagyon nagy divat volt a glazúr gobelin. Ez annyit tesz,tojásfehérje meg cukor megfelelő arányából pici(nem folyós)masszát létrehozni és pontozásos technikával utánozni az eredeti gobelint. Nos,ha most valaki ilyennek kimerészkedik, pontlevonás. Kiment a divatból. Akárcsak a hatalmas adagú tányérdesszertek...stb.
Divat a karamell,a cukortészta,a marcipán(én szeretem:-P)a grillázs....Az élénk színek,a magas "égbe nyúló" termékek....

Harmadik: Belül: Mivel ehetőnek kell lenni mindenféle díszítésnek és a nem kézzel készült(bolti) dekor miatt pontlevonás jár,elég sok időd vesz igénybe a külcsín. Mi a tortát nem vágjuk fel,lehet akár tömör piskóta is, figyelembe véve,hogy szállítani kell,egész nap kint áll egy asztalon....masszívnak kell lennie,ugyanakkor ha azt kérdezik, -Minden része ehető? 
- Igen.

Tálcának én matt üveglapot szeretek használni,nem látszik rajta a por,mint pl. a tükrön és nem olyan drága. De ha van valami szép (nem mély) tálca,akkor az is jó.

Negyedik: Dekoráció. Beleszámít a pontozásba,nem lényeges,de lehet plusz pontokat szerezni. A lényeg,hogy összhatásban legyen a versenymunkával. Ötletes ,kapcsolódó a témához. Ja,témák: Teljesen mindegy. A képek sok segítséget nyújtanak!

Na most így egyenlőre ennyi! A képek Itt:

https://picasaweb.google.com/114109309753172664983/Tata20110226

Ha bármi kérdés,nyugodtan írjatok!
Jó alkotást!
Szilvi

1 megjegyzés:

  1. Szia Szilvi!

    Vállalsz rendelésre is tortakészítést? érdekelne, meg pár saját készítésű torta képed.
    köszi Anett

    VálaszTörlés